Apatija

Apatija

OdgovorNapisal/-a givar » 10 01 2013 14:38

Očito je tudi stroko zajela apatija, saj je aktivnost na forumu enaka 0. Ali je je k temu prispeval novi Zakon, ki je odpihnil vse težave. Stanje je očitno idealno in nimamo o čem razpravljati :D
givar
 

Re: Apatija

OdgovorNapisal/-a Oru1 » 19 02 2018 20:50

Hojla stroko!
V stroki je že nekaj let apatija, individualizem in interesi so naredili svoje.
Lahko bi rekel, da sem "starosta" v tej stroki, pa kljub temu so »malenkosti«, pri katerih bi želel, da smo enotni oz. jih "umestimo v obstoječe okvirje«.
Večna tema "viličar".
Definicij je veliko, še več je zavajajočih nazivov in tržnih »anomalij«, ki nam dobavitelji "prodajajo, enostavno ti le kupi, ne rabiš nič imeti le pokažem kako se te reč uporablja"?
Menim, da je potrebno poenotiti te terminologije in v določenem vrstnem redu predstaviti značilnosti in namen naprave ter se tako izogniti pastem, da je vsaka naprava, ki je premeščamo ali dvigujemo blago na paletah tudi viličar, sploh če gre za izključno človeško silo pri premiku in dvigovanju, zaradi tega predlagam, »kategorizacijo viličarjev«, glede na pogoje uporabe (usposobljenost in zdravstveno spsosbnost), ker vsaka NPK je le za določeno vrsto viličarja in vse na splošno.Za začetek je definirati in narediti razpredelnice glede na naslednje:
(1) način upravljanja ali vožnje (ročno ali avtomatsko upravljanje, vožnja ali položaj prevažanja, …),
(2) pogon za premikanje naprave po podlagi oz. specifične razmere delovišča (človek, lasten - baterijski, plinski, … pogon ali energent),
(3) vrsta ali teža bremena, palet, položaj ali nastavitev vilic, specifika prostora – delovišča, …),
(4) pogon za premeščanje bremena glede na podlago (človek, lasten – baterijski, plin, … pogon ali energent),
(5) »pomišljaj« in specifični ali splošno znan naziv.
Nevarnost po upravljavca in druge oz. okolje ali premoženje izhaja iz položaja bremena (potencialna energija položaja– mase oz. bremena) in gibanja – premikanja naprave po določeni podlagi. Ker je vsaka stvar, ki ima lasten pogon tudi »nevarna stvar« je to treba obvladati tako z znanji in osebnimi lastnostmi – stanji. Zaradi tega so tudi posebni zdravniški pregledi in 24 mesečna preverjanja usposobljenosti, ki narekujejo predhodna znanja (npr. NPK) »reševanja« in obvladovanja tako naprave kot bremena v specifičnih okoliščinah (razmerah in pogojih uporabe). Menim, da je za vse naprave za premeščanje bremen na lastni pogon za premikanje naprave ali blaga obvezno izpolniti prej navedene posebne pogoje usposobljenosti in zdravstvene spodobnosti.
Ali ste že bili v dvomu, kako se jedevo opredeliti in kater pogoje naj bi izpolnjeval upravljavec viličarja, vozička, ... ?
Oru1
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 01 06 2015 23:30

Re: Apatija

OdgovorNapisal/-a fufi » 13 08 2019 19:34

Se strinjam!
fufi
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 13 08 2019 19:25


Vrni se na Ostalo, kar ne spada drugam

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron