Nekaj dosedanjih pobud s področja VPD

Obvestila o danih pobudah s področja varnosti in zdravja pri delu na spletno mesto STOP birokraciji.
Člane DVILJ prosimo, da se poslužujejo spletnega mesta STOP birokraciji in o danih pobudah obveščajo ostale člane na tem forumu.

Nekaj dosedanjih pobud s področja VPD

OdgovorNapisal/-a admin2 » 14 01 2020 13:16

Na spletni strani STOP Birokraciji smo našli nekaj dosedanjih pobud:

Spremembe na področju opravljanja dela na domu https://www.stopbirokraciji.gov.si/komentar/?comment_id=938
4 urni delovnik zaradi invalidnosti https://www.stopbirokraciji.gov.si/komentar/?comment_id=898
Promocija zdravja pri podjetjih https://www.stopbirokraciji.gov.si/komentar/?comment_id=514
Obvezno preverjanje znanja iz varstva pri delu https://www.stopbirokraciji.gov.si/komentar/?comment_id=59


Žal :oops: ni zaslediti niti ene pobude s strani strokovnih delavcev varnosti in zdravja pri delu in podjetij z dovoljenji za delo.
admin2
Administratorji strani
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 03 09 2012 19:53

Re: Nekaj dosedanjih pobud s področja VPD

OdgovorNapisal/-a Oru1 » 14 01 2020 21:02

Spoštovani le na kratko !
Delo na domu: Če gre za intelektualno delo - storitev oz. brez vpliva na okolico, "brez nerazumnih postopkov polnjenja proračuna", praviloma v domačem in sproščenem okolju. Dejstvo je, da se intelekt sporšča v okoliščinah sprošečosti, brez pritiska in to je praviloma doba, pa tudi, če bi prostor ali okolje šteli za neustrezno,je tvoje in se v njemu najbolj počutiš.
4 ure delovnik zaradi invalidnosti: Premalo podatkov o sami omejitvi delovne zmožnosti, praviloma invalid III. kat. je po 4 ure, ko IK ZPIZ začasno preizzkuša možnost nastopa vzroka delazmožnosti, fizično delo - obremenitev je najlažje definirati s fizikalnomi (tehničnimi) merili in sodili, organizacijski del sprememb je za delodajalca "rak rana" ("dokler je profit je on dobro organiziran"), o kognitivnem ali humanitarnem delu pa smo v RS v 18. stoletju, kar pelje v stres, depresijo, bolezni, izbruh primarnih bolezni, ... MDPŠ na teren !
Promocija zdravja pri delodajalcu: Klasičen primer nerazumevanja zakonodaje, govori se o promociji zdravja NA DELOVNEM MESTU, to niso jabolka in banane ter gibanje v naravi, eventualno vaje razgibavanja ampak in predvsem jasne, pravočasne in popolne informacije, delovnik, notranja klima, sožitje, razmere in pogoji dela, ... tisto, ki delavca omogoča sprostitev polnega intelekta, veščin, ... "in", tisto, ki prepreči stres, depresijo, ... bolezen in "izgubo sposobnega sodlevca". Ergonomijo je poznati in uporabiti, po 40-tih letih apliciranje te se zaveš, da ne faks in sploh ne družbe ne vedo, kako "škodujejo svoji poslovni uspešnosti in zaposlenim"!
Obvezno preverjanje znanja: Nepravilno tolmačenje zakonskega določila, periodika le za delovna opravila z večjo nevarnostjo za poškodbe in zdravstvene okvare. Periodika preverjanja - prepričanja je nujno, le da to ni "kr en test in podpis", ampak medsebojni prenos ztnanj in veščin, mogoče posebnih - osegnih dobrih praks, vse z namenom obvladovanja tveganj, obremenitev in vplivov, Namen usposabljanja je medsebojni prenos znanj in izkušenj v obe smeri. Periodika za določena opravila ja, za običajno delo brez kakršnih koli tveganj, ko delavec ima možnost se izogniti ali po lastni želji in presoji se izogniti tveganju, ne opraviti delovno dolžnost za nedoločen čas, kar sodi bolj v boemsko delo kot delovno dožnost, pa ne rabimo periodike, pa najbrž tudi takšnega dela ne :D
Oru1
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 01 06 2015 23:30


Vrni se na Obvestila o pobudah danih na spletno mesto STOP birokraciji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron