Pobude -STOP Birokraciji

Obvestila o danih pobudah s področja varnosti in zdravja pri delu na spletno mesto STOP birokraciji.
Člane DVILJ prosimo, da se poslužujejo spletnega mesta STOP birokraciji in o danih pobudah obveščajo ostale člane na tem forumu.

Pobude -STOP Birokraciji

OdgovorNapisal/-a admin2 » 14 01 2020 09:54

Spoštovani člani in obiskovalci naše spletne strani !

Birokratske ovire se pojavljajo tudi v zvezi z zagotavljanjem varnosti in zdravja pri delu tako za zavezance izvajanja ukrepov varnosti in zdravja pri delu, kot za izvajalce strokovnih nalog in podjetja z dovoljenjem za delo zato pozivamo vse zainteresirane, da se poslužujejo spletne oddaje predlogov na spletnem mestu STOP Birokraciji, ki jo vodi Ministrstvo za javno upravo,Tržaška cesta 21,1000 Ljubljana.

Stop_birokraciji.jpg

https://www.stopbirokraciji.gov.si/domov

za slabovidne: https://www.stopbirokraciji.gov.si/za-slabovidne/domov

Predlagamo, da o svojih oddanih pobudah obvestite tudi članstvo DVILJ na tem forumu, da si lahko lahko ogledajo pobude in odgovore.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka. Za ogled morate biti prijavljeni kot član foruma.
admin2
Administratorji strani
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 03 09 2012 19:53

Re: Pobude -STOP Birokraciji

OdgovorNapisal/-a Oru1 » 14 01 2020 21:39

Spoštovani,
me preseneča, da to s strani "gov.si". Razumeti je, da so zakonska določila "dobra praksa iz preteklosti in pričakovanje za prihodnje" torej, če nekaj ni o.k. je vzpostaviti novo dobro prakso in uskladiti pričakovanja, ovira je "i tata bi sine" (firl: "kdo to tamo poje"). Temeljni problem pri tem so "državni uradniki, ki pišejo zakone in omejitve ter so brez ali zelo malo implementacije teh določil v praksi, klasična "moč in pamet po položaju" ali kako to pravi peto Petrovo načelo za "administratorje", "vsak napreduje so svoje nesposobnosti". V karierizmu je tako, da zaposliš okoli sebe toliko sebi enakih, da nihče ne more priti do tebe, da bo ugotovil kakšen si but... .
Mi se moramo sprijazniti, da to kar se dela z zakoni in "upravljanjem državne lastnine" ni prehod iz socializma v kapitalizem, ampka prehod iz feudalizma, ko vsak "rovari" in kasira od teh "na njegovem", sami pa s predhodnim delom ni vplivala na ta kapital, katerega drugim "omejuje".
Ker smo v stroki VZD in VPP je isto v naši stroki, kako naj tisti, ki pišejo zakonodajo spoznajo dobro prakso, ko tam niso prišli kot izvajalci te ampak po enih drugih kriterijih. Kje so te ključne prelomnice v stroki in zakonodaji na splošno? Nikjer drugje kot na sodiščih in če se postopki končajo s pobotanjem, največ zgubi stroka in zakonodajaj. Kako boš vzrok zaradi katerega je zadeva obravnavnavana na sodišču v prihodnje preprečil, kaj ti je storiti, da do tega ne pride, ... veje "ablasti" je povezovati. ali to znano ali nočemo? Kultura je vzgoja in za to rabiš čas, kako pa ga zapravimo in kako otroke pripravimo na "jutri" in vrednote? Otrokom se smejimo "sladkih laži" in sprenevedanju, šolarjem za plonkanje za večjo oceno, kamaratu za utajo davka, menedžerju za drzno odpuščanje delavcev, ... . Kako naj ti in takšni razumejo tiste, ki te njihove "zakone in vrednote ter birokracijo" ne morejo ali nimajo priložnosti uveljaviti (beri "njihovim žrtvam). Napačno zastavljena vzgoja, vrednote in birokracija, ki tega ne more "zapolniti", "papir vse prenese". Pravnik razume birokracijo kot priložnost za iskanje tudi drugačne vloge in pomena, ekonomista vabi le razlika v ceni "kaj jaz imam od tega", družboslovca ali politika pa "ploden mandat" in ustrežljivost in poglejte okoli sebe, kateri kader "meša štrene, je uspešen ali koruptiven", to so ključna "nora srednja leta", ko moraš nadomestiti neizživljeno in ustvariti zalogo za v prihodnje. Po celi črti smo v k...., "naši otroci" nas bodo "pohrustali" brez kakršnekoli biroikracije.
Oru1
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 01 06 2015 23:30


Vrni se na Obvestila o pobudah danih na spletno mesto STOP birokraciji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron