Pravilnik o požarnem varovanju

Tukaj bomo objavljali obvestila o predpisih s področja varstva pred požarom in komentirali njihovo vsebino

Pravilnik o požarnem varovanju

OdgovorNapisal/-a MatejaG » 01 04 2022 09:29

Zdravo!
Sprejet je bil Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o požarnem varovanju, objavljen v Ur. l. 20/2022.
Iz SZPV smo na URSZR poslali vprašanje, zakaj je prišlo do sprememb. Odgovor je objavljen v reviji Požar 1-2022. Se pa glasi:
"18. februarja 2022 je bil v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen Pravilnik o spremembi in dopolnitvah Pravilnika o požarnem varovanju, ki je pričel veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Glavna dopolnitev Pravilnika o požarnem varovanju je splošna določba, da izvajalec požarnega varovanja, ki zaradi utemeljenih razlogov ne more zagotoviti ukrepanja varnostnikov, lahko sklene za izvajanje fizičnega požarnega varovanja pogodbo z gasilsko enoto. Pogodbo lahko sklene samo z gasilsko enoto, ki na podlagi Zakona o gasilstvu izvaja javno gasilsko službo na območju, na katerem je varovani objekt. Gasilska enota lahko sklene pogodbo za izvajanje fizičnega požarnega varovanja, ki ga izvajajo v tem primeru določeni operativni gasilci, le ob predhodnem soglasju občine. Tako gasilci kot župani se morajo ob podpisu takih pogodb zavedati odgovornosti in zmožnosti izvajanja javne gasilske službe na svojem območju. Namen te dopolnitve je bil urediti razmere na področju požarnega varovanja, kot jih je do sedaj urejal 3. člen navedenega pravilnika.
V dopolnitvah Pravilnika o požarnem varovanju je določena tudi oprema gasilcev za izvajanje fizičnega požarnega varovanja in predpisan cenik, ki ga je treba določiti v šestih mesecih od uveljavitve Pravilnika o spremembi in dopolnitvah Pravilnika o požarnem varovanju."
L. p.
Mateja
MatejaG
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 11 12 2020 09:50

Vrni se na Predpisi s področja varstva pred požarom

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron