OHSAS 18001 specifikacija za podjetne posameznike?

Zakonodaja je mnogokrat nejasna zato bi bile smernice, ki bi jih upoštevala večina strokovnjakov na področju varnosti pri delu dobrodošle za prakso.
Potreben vpis v forum za ogled in sodelovanje.

OHSAS 18001 specifikacija za podjetne posameznike?

OdgovorNapisal/-a Oru_1 » 12 07 2013 20:00

Zanima me, kako razumete SIST - TS BS OHSAS 18001:2012, kot priložnost podjetnih za "prodajo recepta - specifikacij" tistim, ki jih skrbi le osebni interes in image plačnika - naročnika ali dejansko gre za napačni prevod "sistem vodenja", mnenje prosim?
Kako je meni znano, sistem varnosti določa - predpisuje država, firma si lahko umisli svoje metode, postopke ali standarde, zakaj se Britanci ne bi zgledovali po nas oziroma naših receptih - specifikacijah, kaj to imajo oni ali ta specifikacija, da mi ne znamo, ne zmoremo ali nam zakonodaja tega ne omogoča in celo ne?
Obstaja izraz: " razmišljaj globalno, deluj lokalno", kaj nas ovira, da se zgledujemo, zakaj pa admistracije, avditi, presoje, ... denar za certificiranje?
Po moje gre za tipično domačo nesamozavest, "vse tuje je boljše", zaradi tega so tudi zanimive tuje restavracije, ko pa se greš najest grež dobremu domačemu kuharju, z domačo, prepozavno hrano - sestavinami in ne tistemu, ki drago prodaja tuje recepte (beri: certifikat, presojo, ...).
Ta specifikacija nikoli ne bo internacionalni standard kot ISO 9001 in ISO 14001, ker Američani imajo svoj standard, torej se ve, kdo narekuje standarde, zakaj potem to specifikacijo napačno prvajamo in predstavljamo in kdo od tega ima korist ter kaj mi kot stroka in delavci imajo od tega?
Oru_1
 

Vrni se na Oblikovanje smernic s področja varnosti pri delu

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron