Sodelovanje pooblaščenih zdravnikov pri oceni tveganja

Zdravstveni pregledi, pooblaščeni zdravnik, obolenja, poklicne bolezni, prva pomoč.

Sodelovanje pooblaščenih zdravnikov pri oceni tveganja

OdgovorNapisal/-a admin2 » 11 11 2012 22:33

Kako ocenjujete sodelovanje zdravnikov medicine dela pri ocenjevanju tveganja na delovnem mestu ?
Kolikšen se vam zdi prispevek pooblaščenega zdravnika k izdelani oceni tveganja ?

:?:
admin2
Administratorji strani
 
Prispevkov: 80
Pridružen: 03 09 2012 19:53

Re: Sodelovanje pooblaščenih zdravnikov pri oceni tveganja

OdgovorNapisal/-a Oru_1 » 06 02 2013 23:21

Sodelovanje na delovnem mestu? Nekoč sem to res doživel in preizkusil, ampak na podlagi desetletne anamneze oseb, ki so na tem DM opravljala enaka ali podobna opravila, pa še industrijski psiholog je bil zraven. Bilo je enkratno in nepozabna izkušnja. Danes, tuga, sploh pa na DM. Ali sploh znamo povzeti značilna opravila tako da so ta lahko strokovno obravnava? Ali predstavimo le značilna opravila, kaj pa občasna in tista v "samo še to", ki so najpogostejše vzrok poškodba zaradi stresnih okoliščin in mogoče rutine?
Zdravniki se tako kot pravniki pri strokovnih izpitih zavedajo, da so nepogrešljivi in delajo predvsem "zase" (nadaljnje delo, krajša obdobja ali ciljni - vmesni pregledi). Za preglede se krčijo sredstva, za analize izvajalcev medicine dela tudi, da bi še kdo hodil na delovno mesto in gledal in poslušal predstavnika delodajalca, kako mu bo ta predstavil to, kar on ve ali hoče povedati, o oceni tveganja itak pojma nima. Najprej se delodajalec naj odloči, kaj sploh hoče, izvajalec medicine dela pa itak ima jasen cilj, kje je pa izvajalec - kako naj on sodeluje, stroka je itak nepomembna, sama žalost!!!
Skratka, nič novega in skoraj nič takega, kar na internetu ali drugje ne bi vedeli, rabimo le "overovitev specialista", dela se bo itak po starem, saj delavci sklepajo kompromise v svojo škodo, nadzora ni, kdo pa na sodišču sploh sprašuje po oceni tveganja, ... zanimivo???
Oru_1
 


Vrni se na Zdravje pri delu

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron