Zdravstvena ocena

Izbira, uporaba in primernost posameznih metod.

Zdravstvena ocena

OdgovorNapisal/-a givar » 28 02 2013 08:24

ZVZD ne govori kaj dosti o sodelovanju zdravnika pri Ocenjevanju tveganja, predvsem pravi, da zdravnik sodeluje pri izdelavi ter da morata strokovni delavec in zdravnik medicine dela sodelovati pri izdelavi OT. V praksi še vedno dela vsak po svoje, strokovni delavci svoj del, zdravniki svojega, vsebine se podvajajo, ista tveganja se vrednoti po različnih kriterijih. Skratka gre za en kup papirja brez posebne vrednosti za delodajalca - naročnika. Imam zdravstveno oceno zdravnika, kjer piše tudi " zaradi večjih stresnih situacij je za vodilne delavce potrebno programirano zdraviliško zdravljenje v enem od naših priznanih zdravilišč vsake dve leti (davčno priznan strošek)". Ali ima kdo kakšno dobro izkušnjo?
givar
 

Re: Zdravstvena ocena

OdgovorNapisal/-a Oru1 » 07 06 2017 22:37

Realnost je takšna, škoda enega ceta za oceno tveganja, bila doba ali slaba je nepomembno, ker se snakcionira le, če je imaš ali nimaš. Če bo škoda boš itak plačal le, da vsaka napisana ti bo v breme, ker si navedel tveganje - si se zavedal, naredil pa nisi, da do tega ne pride (dvakrat pogopriš: plačaš oceno in oškodnino pa si še sankcionitran). Glede zdravstvene ocena je tako, če ni tveganja je vse "na splošno" itak obseg pregleda je odvisen od izvajalca mediocine dela (koliko strank mu je na hodniku) :mrgreen:
Mi že desetletja zapiramo oči pred dejstvom, da "varnost smo ljudje" in da je bolj nevarno tisto, kar ne vidiš, čutiš pa ali misliš, da vpliva. Še le zadnjih nekaj let govorimo o stresu, kdo ga pa povzroča kot ljudje, vse ostalo je zanemarljivo, ker varnost je najbolj manipulativna človekova potreba, ker ga "prikroji" vsak zase, glede na osebni interes. Edini igralec v tem trikotniku interseov med stroko in kapitalom (delodajalcem) je "objekt" /delavec"), katerega nihče ne vpraša - ampka ga kupi ali brcne. Če bi inšpekcija imela kader in osebe, ki bi se v oceno tveganja razumeli, bi pravilnik še obstajal tako pa, zdravniki so "svobodni umetniki" oz. njihova zdravstvena ocena. On bo na koncu povedal ali so posledice iz dela ali ne, mar ne :geek:
Oru1
 
Prispevkov: 18
Pridružen: 01 06 2015 23:30


Vrni se na Izjava o varnosti z oceno tveganja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron