Tu objavljamo sveže novice s področja dogajanj varnosti in zdravja pri delu in varstva pred požarom.

Donacija dohodnine

Naše društvo je med nevaladnimi organizacijami, ki jim je možno skladno z zadnjimi spremambami v sklopu korona paketa 7, podariti do 1 % odstotka vaše dohodnine.
To dohodnino bi sicer pustili v državnem proračunu. Zato je donacija za vas brezplačna.
 

Z uveljavitvijo sedmega protikoronskega zakona (ZIUPOPDVE - Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19), ki ga je Državni zbor sprejel 28. 12. 2020 in je že objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, se je delež, ki ga lahko namenite za donacijo, iz dosedanjih 0,5%  zvišal na 1% (60. člen).

Po uveljavitvijo sedmega protikoronskega zakona lahko zavezanec za letno odmero dohodnine zahteva, da se do 1 % od odmerjene dohodnine (prej je bilo to 0,5%), nameni za financiranje upravičencev do donacij. Omenjena novost se uporablja že za odmerno leto 2020, kar pomeni, da se bo v letu 2021 (ko se bodo izvajala nakazila donacij) vsem prejemnikom tovrstnih donacij znesek avtomatično podvojil, zato zavezancem ni potrebno oddati nove zahteve za namenitev.

Vse člane in druge simaptizerje društva, ki še niste namenili  dela dohodnine nobeni drugi nevladni organizaciji prosimo, da uporabite to možnost in ta en odstotek vaše dohodnine (ali del do 1%), ki jo je država že pobrala, namenite našem društvu.

Z donacijo boste omogočili, da bo naše društvo prispevalo k kakovosti bivanja v naši družbi in varnejšem delovnem okolju in delovnih mestih.

Da bi skupaj dosegli željeni cilj, Vam predlagamo, da namenite del dohodnine tako, da izpolnite podatke v spodnjem obrazcu, ga natisnete in pošljete na vašo davčno izpostavo po pošti.

Vsem, ki ste zahtevo za namenitev dela dohodnine našemu klubu že oddali kadarkoli v preteklosti, za takrat najvišji možni delež 0,5%, ni potrebno ukreniti ničesar. Z navedenim zakonom je namreč določeno, da se ti vaši takrat navedeni odstotki podvojijo (128. člen).


Podrobnejše informacije o namenjanju dela dohodnine in obrazci so: informacije na e_davki

 

Še niste član društva, pa bi želeli postati ? Prijava je možna TUKAJ!