Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo_posvetDVILJ_12_2021 cb.pdf)Vabilo_posvetDVILJ_12_2021 cb.pdf[ ]1063 kB

 

logo 9.12.21

 
 
 

Spoštovane članice in člani DVILJ, spoštovana strokovna javnost,

čas je da si rezervirate termin za naše naslednje druženje.

Društvo varnostnih inženirjev Ljubljana pripravlja, kot je to navada že več kot 50 let, tradicionalni prednovoletni posvet z naslovom:

  1. 132. Posvet Društva varnostnih inženirjev Ljubljana, december 2021.

Predvideni termin posveta je četrtek 9. 12. 2021. med 8:45 in 14:00 uro

Tudi letos bomo glede na epidemiološke pogoje prisiljeni izvesti posvet preko spleta (aplikacije ZOOM). Vabila in prijavnice sledijo naslednji teden.

Kot vedno smo glede na želje in pobude naših članov ter pogovore s partnerji DVI Ljubljana iz Slovenije, Avstrije in Velike Britanije pripravili zanimiv strokoven program posveta. Tokrat smo za prvi del posveta vključili nekaj tujih strokovnjakov. Iz Avstrijske zavarovalnice AUVA, prihaja priznan strokovnjak s področja ergonomije dela, ki nam bo predstavil prakso pri izvajanju ocene tveganja za ročnem premeščanju bremen. Iz Velike Britanije nam bo predstavnik stroke in nagrajeni vplivnež s področja varnosti in zdravja pri delu predstavil, kako se stroka v Angliji spopada s Korona virusom. Dva predstavnika inštituta IOSH (predsednik in podpredsednik sekcije gradbeništva) iz Velike Britanije nam bosta predstavila dobro prakso za delo na gradbišču in vlogo varnostnih inženirjev – vodij tako na gradbiščih kot tudi v industriji. Vsa predavanja v tujem jeziku bomo simultano prevajali, na takšen način, da boste lahko poslušali predavanje v originalu ali v prevodu. Za zadnji del predavanja nam bo priznani slovenski strokovnjak s Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa osvetlil načine zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu na gradbišču v času epidemije. Za strokovnega delavca je pomembno, da pozna usmeritve medicine dela in jih upošteva pri svojem delu. Posvet bomo zaključili z izvrstnim predavateljem in vodjo laboratorija na ZRMK, ki nam bo na ilustrativen način podal zahteve varnosti pri rušenju objektov na primerih iz prakse.

Potek programa:

8:45 – 9:30   Norbert Lechner, AUVA, Avstrija (simultano prevajanje v Slovenščino)

Predstavitev AUVA metode za ocenjevanje tveganja pri ročnem prenašanju bremen

9:35 – 10:20   Hugh John Maxwell, Velika Britanija      

Kako se je v Združenem kraljestvu gradbeni sektor ukvarjal z Korona virusom in povratku na delo po Koronavirusu.  

PAVZA 10 min

10:35. – 11:20   Jimmy Quinn, IOSH, Velika Britanija     

Vloga varnostnega inženirja/vodje

11:25 – 12:10   Malcolm Shiels, IOSH, Velika Britanija   

Dobra praksa v gradbeništvu

PAVZA 20 min

12:35 – 13:05   asist. dr. Martin Kurent, KIMDPŠ

Zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu na gradbišču z vidika Covid-19.

13:10 – 13:40   dr. Samo Gostič, ZRMK

Varno rušenje objektov

13:40 – 13:45 PREDSTAVITEV VARNOST in PREVENTIVA konferenca in sejem 2022 (SAFETY and PREVENTION Conference and expo 2022), 13. in 14. 10. 2021 Ljubljana, Slovenija JJ

Vabljeni, članice in člani DVI Ljubljana, strokovni delavci varnosti in zdravja pri delu, koordinatorji za varno delo na začasnih in premičnih gradbiščih, ostala strokovna javnost, študenti FKKT, upokojeni člani in strokovnjaki, sindikalni zaupniki za VZD in vsi, ki jih teme s področja varnosti in zdravjem zanimajo.

Vsak udeleženec bo prejel potrdilo o udeležbi po elektronski pošti in po navadni pošti koledar za leto 2022. Uradna vabila in prijavnice bodo dostopna na naši spletni strani in poslane na elektronske naslove v naši bazi do konca naslednjega tedna oz po potrditvi programa s strani IRSD, in MDDSZEM.

  1. PS. Spoštovani naslovnik. To sporočilo ste dobili, ker ste v seznamu DVI Ljubljana (kot član, simaptizer ali pa ste se udeležili predhodnih posvetov in dogodkov DVILJ). V kolikor ne želite več prejemati naših sporoči, nam prosim pošljite sporočilo z zapisom "NE ŽELIM VEČ PREJEMATI ELEKTRONSKE POŠTE DVILJ" (sporočilo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Če želite prejemati poročila na kakšen drug naslov pošljite sporočilo “PROSIM DA MI SPOROČILA DVILJ POŠILJATE NA NASLEDNJI ELEKTRONSKI NASLOV….” (sporočilo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). HVALA ZA VAŠE SODELOVANJE!

Lep pozdrav!

Društvo varnostnih inženirjev Ljubljana

Dimičeva 13, Ljubljana

https://www.dvilj.si 

E-MAIL: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V DRUŽBI NAJBOLJŠIH OD 1955

 

logo 9.12.21 2